Регистрация

Солен пай със сирене и пилешко



Солен пай със сирене и пилешко
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 317

Пай с плънка от сирена, грах и пилешки филенца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Солен пай с остатъчни продукти от снощния купон прави Ути Бъчваров. Спазването на пропорциите в тази рецепта никак не е задължително, защото всичко става на око и според разполагаемите продукти и остатъци в хладилника. А накрая има вкусна семейна вечеря и празен от остатъци хладилник.

Първо се приготвя основата на пая от препечен стар хляб, остатъци от чипсове, солети, соленки и каквото друго има. След като се смелат заедно в блендер, се добавя яйце, масло и кашкавал и се смила отново. Получената смес се разпределя по дъното и стените на намазнена тава за пайове. В нея се изсипва смес от кисело мляко, яйца, грах и всякакви сирена, пюрирана заедно отново в същия блендер. Отгоре се редят резени пилешки гърди, овкусени с подправки и ястието влиза в силно загрята фурна за 20-30 минути. Толкова е лесно.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта