Регистрация

Солен кекс с рулца от раци

Солен кекс с рулца от раци
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 2189

Солен кейк с кашкавал, рулца от раци, моркови и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г брашно
  • 4 яйца
  • 150 г масло
  • 200 мл мляко
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 250 г рулца от раци
  • 1 голям морков
  • 150 г кашкавал или пармезан
  • сол, черен пипер, чубрица, мащерка на вкус

Начин на приготвяне:

1. Рендосайте кашкавала и моркова на едро ренде. Можете да импровизирате с друг вид жълто сирене - с пармезан става доста апетитно.

2. Наситнете рулцата от раци.

3. Разбийте яйцата в купа, добавете млякото и разтопеното на водна баня масло, след това брашното и бакпулвера. Тестото трябва да се получи течно, така че можете да работите и с миксер.

4. Добавете моркова, кашкавала, рулцата от раци и подправки на вкус в сместа. Разбъркайте хубаво.

5. Намаслете тавичка за кексове и изсипете в нея сместа. Печете на 180 градуса за 30-35 минути.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта