Регистрация

Солен кекс с цели варени яйца



Солен кекс с цели варени яйца
Средно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 1316

Солен кекс със сирене и яйца и заливка от сос с кайма.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Солените кексове са идеален домашен заместител на пиците и сандвичите, а и страхотна стабилна семейна закуска или храна, която да се пъхне в раницата за по-късно. Кейк със сирене и варени яйца готвят в канала Tasty като на финала по желание се прави сос от мляно месо, с който да се поднесе, ако няма да се хапва на крак.

За начало се варят яйца, а докато те станат готови, можете да си забъркате тестото - от брашно, още яйца, мляко, олио и стабилно количество рендосано жълто сирене - чедър или друго по избор. Сварените яйца се шокират в ледена вода и се обелват, като трябва да останат цели. Половината от кексовата смес се разпределя в намаслена формичка. Отгоре се редят яйцата, набучват се леко навътре в тестото и се покриват с останалата смес. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 45 минути.

А през това време можете да си направите заливката като запържите вътрешността на наденички или кайма с масло, добавите брашно, после и мляко и овкусите със сол, пипер и кимион. Готовият кекс се оставя да почине и се залива с млечно-месния сос по желание. Точните продукти и стъпки на направа - гледайте във видеото.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта