Регистрация

Солен кекс с кренвирши и кашкавал

Солен кекс с кренвирши и кашкавал
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 258

Кекс за закуска с кренвирши, парче от който можете да пъхнете в раницата за прихапване по-късно.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 яйца
  • 200 мл майонеза
  • сол и пипер
  • 150 г брашно
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • 100-150 г кашкавал
  • 3 кренвирша
  • 1-2 с.л. мляко при необходимост
  • 1 с.л. олио

Начин на приготвяне:

1. В купа разбийте яйцата със сол, пипер и майонезата.

2. Пресейте отгоре брашното и бакпулвера. Работете с тел, защото сместа е доста гъста за обикновен миксер.

3. Рендосайте кашкавала, нарежете на парчета кренвиршите и добавете в тестото. Ако е твърде гъсто, сипете малко мляко и разбъркайте, за да се смесят съставките хубаво.

4. Намажете с 1 с.л. олио дъното и стените на кръгла тава с диаметър 24-26 см. Прехвърлете тестото вътре.

5. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути. Тествайте с клечка и извадете.

 

Източник: YouTube/Кулинарка

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта