Солени ягодки от картофи и риба
Картофени хапки в червено с рибен аромат.
Необходими продукти:
- 6 картофа
- 250 грама филе от риба (херинга, сьомга или друга по желание)
- връзка пресен лук
- сок от цвекло или червена боя за храна
- 1 с.л. семена сусам (по желание)
- сол и пипер на вкус
- 1 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
1. Сварете картофите, обелете ги и ги намачкайте на пюре.
2. Нарежете в него на ситно рибеното филе, зехтина, овкусете със сол и пипер и размешайте хубаво.
3. Добавете сока от цвекло или няколко капки червена боя за храна и смесете до равномерното оцветяване на цялото пюре.
4. С ръце оформете приплеснати топчета като ягодки. Оваляйте в сусамови семена и подредете в чиния за ордьоври.
5. От пресния лук оформете зелената част и дръжките на ягодките. Ако смятате, че тази декорация ще ви отнеме твърде много време, сложете лука директно в пюрето преди да го оцветите.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ