Регистрация

Солени макарони със сметана, сирене и кашкавал

Солени макарони със сметана, сирене и кашкавал
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 4655

Печени макарони със сирена, домати и сметанов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г макарони
  • 1 скилидка чесън
  • сол и пипер
  • вода за варенето
  • 100 мл готварска сметана
  • 1 домат
  • 200 г кашкавал
  • 200 г сирене
  • босилек по желание

Начин на приготвяне:

1. Кипнете 3 литра вода, добавете в тях 1 с.л. сол и варете макароните с 2 минути по-малко от указаното на опаковката.

2. Рендосайте кашкавала.

3. Готовите макарони отцедете от водата и прехвърлете в тава. Натрошете в тях сиренето, добавете половината от рендосания кашкавал и подправете със сол и пипер, като внимавате, че и сиренето може да е солено. Разбъркайте хубаво. По желание разпределете макароните в индивидуални големи земни гювечета, порцеланови купички, терини или метални купи. Можете да оставите и в тавата.

4. Залейте със сметаната. Отгоре покрийте с резени домати.

5. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20-25 минути. 5 минути преди да извадите, поръсете с останалия кашкавал и украсете с листенца босилек по желание.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта