Регистрация

Солена торта от кайма със зеленчуци

Солена торта от кайма със зеленчуци
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 3525

Печена кайма на фурна с царевица, гъби и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 700 грама кайма
  • 300 грама гъби
  • 1 глава лук
  • няколко с.л. мазнина за пържене
  • 2 яйца
  • 3 скилидки чесън
  • 1 консерва царевица
  • 200 грама микс замразени зеленчуци
  • сол и пипер на вкус
  • майонеза, кетчуп, чили сос и др. за украса
  • магданоз или копър (пресни) за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Наситнете главата лук и я запържете до златисто в предварително сгорещеното олио.

2. Добавете в тигана замразените зеленчуци и нарязаните на полумесеци гъби. Пържете до омекването им.

3. Замесете каймата със запръжката, царевицата, намачкания чесън, подправки на вкус и двете яйца.

4. Намазнете тава и сложете каймата вътре като не е нужно да я изтънявате много. Нека бъде с дебелината на блат за торта.

5. Печете на 200 градуса за 30-тина минути.

6. След изваждане украсете по желание с любимия сос, пресни билки и зеленчуци.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта