Регистрация

Соден хляб с мляко и стафиди

Соден хляб с мляко и стафиди
Средно   |   Порции 2 питки   |   Видяна: 454

Питка със сода, мляко и сушени плодове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 ч.ч. брашно (550 г)
  • 1 ч.л. сода
  • 1 ч.л. кремотартар или 1 ч.л. лимонена киселина
  • 3/4 ч.л. сол
  • 1/2 ч.ч. захар (100 грама)
  • 60 г масло
  • 120 г стафиди
  • 100 мл ром, ликьор или друг ароматен алкохол
  • 200 мл мляко

Начин на приготвяне:

1.Стафидите накиснете в алкохола.

2. В купа пресейте брашното със содата. Добавете кремотратара или лимонтозу и солта и захарта.

3. Залейте с разтопеното на водна бяна масло и млякото - на стайна температура.

4. Месете докато тестото стане меко и спре да се лепи по ръцете.

5. Отцедете стафидите от ароматния алкохол и ги добавете в тестото. Първоначално ще се дърпат, но после постепенно ще влязат в него.

6. Оставете да почине за 10-15 минути. Разделете на 2 топки, премесете отново и оформете питки. С нож разрежете на кръст горната кора.

7. Прехвърлете в тава, застлана с хартия за печене и печете на 180 градуса за 1 час или докато не прецените, че хлябът е готов.

8. След изваждане напръскайте леко с вода и оставете да почине. Можете да увиете в хавлиена кърпа.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта