Регистрация

Сметанов крем с крем сирене и печени орехи

Сметанов крем с крем сирене и печени орехи
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 1159

Сметанов сладкиш с крем сирене и орехи на тиган - хрупкав, млечен  ароматен.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 100 г орехови ядки
  • 25 г масло
  • 1 ч.л. пудра захар (по желание)
  • 150 мл млечна течна незаквасена сметана с висока масленост
  • 4 с.л. пудра захар (можете да замените пудра захарта с 1/3 на даденото количество стевия или друг алтернативен подсладител и ще се получи здравословна кето храна)
  • 150 г крем сирене
  • какао на прах за поръска

Начин на приготвяне:

1. Ореховите ядки нарежете с нож на парченца.

2. Сложете тиган с незалепващо покритие на котлона, пуснете малко под средна степен и изсипете орехите. Добавете маслото и бъркайте. Първо маслото ще се разтопи, след това орехите ще започнат да ухаят. Поръсете с 1 ч.л. пудра захар и бъркайте още малко. После махнете от котлона, като внимавате да не ги прегорите.

3. Сметаната трябва да е много студена, а крем сиренето - на стайна температура, за да се получи хубав крем. Изсипете сметаната в купа и с миксер бъркайте 10 минути докато набухне хубаво. Добавете захарта и крем сиренето и разбийте отново. Можете по желание да вкарате още захар и да ароматизирате с ванилия.

4. Вкарайте крема в пош и вземете 2 големи стъклени коктейлни чаши. На дъното щприцовайте крем, поръсете с орехи, пак шприцовайте крем, пак поръсете с орехи и на финала завършете с крем. Него заравенете с шпатула.

5. Сипете какао на прах в цедка и поръсете повърхността на крема. След това приберете в хладилника или сервирайте директно.

 

Източник: YouTube/Schnelle Rezepte

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта