Регистрация

Слепени бисквити с конфитюр от мляко



Слепени бисквити с конфитюр от мляко
Средно   |   Порции 20-тина броя   |   Видяна: 1346

Ронливи бисквити Алфахорес с масло, ванилия, ром и лимонова кора.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 28.02.2018

Слепени сладки с аромат на ром, ванилия и лимони; ронлива маслена текстура с хрупкав акцент от смес на царевично с бяло брашо и в средата сладък крем от дулсе де лече приготвят Лора и Стоян, за да представят испанските бисквити Алфахорес, които се правят и в Латинска Америка. Тези домашни сладки са идеалното предложение за следобедна закуска или прихапване към чая и кафето.

В купа се слага масло със стайна температура и се разбива с миксер в компанията на пудра захар и ванилия. Добавят се лимонови корички и яйчени жълтъци. Разбива се отново. После се работи с шпатула, като в сместа се вкаряват бяло и царевично брашно. Домесва се на ръка до получаването на твърдо ронливо тесто, което се увива в стреч фолио и влиза в хладилник за 1 час.

От тестото се разточва кора с дебелина около 1 см. От нея се изрязват рингове и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 8 минути - щом започнат да потъмняват леко по крайщата, значи са готови за вадене. Охладените бисквити се слепят с дулсе де лече и се сервират поръсени с пудра захар.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта