Регистрация

Сладък качамак с ябълки



Сладък качамак с ябълки
Средно   |   Порции 8-10   |   Видяна: 1904

Десерт с качамак, плодове и розмарин.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 20.10.2016

Правим един различен ябълков сладкиш с розмарин и карамелена коричка. Различен е най-вече защото за блата му се използва царевично, бяло и бадемово брашно, както и поради натрапчивия аромат на розмарин, който е нетрадиционен за десертите. Освен това кексът е обърнат. За начало се прави карамел с масло, върху който се редят парчетата ябълки. Отгоре им се изсипва сместа за блата и сладкишът се пече за 45 минути. След охлаждане се обръща и разкрива цялата красота на карамелизираните ябълки, полегнали върху ароматното тесто. Не е особено труден за приготвяне - убедете се сами.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта