Регистрация

Сладко от смокини в буркани



Сладко от смокини в буркани
Трудно   |   Порции 2-4 бурканчета   |   Видяна: 1426

Сладко от зелени смокини с карамелен сироп.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Конфитюр от смокини - вкусна добавка към домашни мекички, палачинки, бухти и дори препечена филийка с масло. Децата го обожават, а и разбираемо защо - комбинацията от захарен сироп и плодове е толкова изкусителна, че никой не мисли за калориите. А как се прави мармалад от смокини, показват в канала Dazzle Spoon.

Около килограм ЗЕЛЕНИ смокини се измива, отрязват се дръжките и се надупчват с нож на няколко места. Кипва се вода, плодовете се варят пет минути в нея и се вадят. Изцеждат се докато са топли с щипки. Това упражнение се повтаря още два пъти. Следва да се кипне литър вода с 1,2 кг захар. Тройно варените и отцедени плодове се пускат в сиропа, варят се 20 миути, почиват пет часа. И тази обработка се повтаря още два пъти. При последното варене се добавя лимонтузу и докато плодовете са още горещи се разпределят в стерилизирани буркани заедно със соса.

Бурканите се обръщат с капачката надолу за едно денонощие. А после сладкото е готово - за зимника или директно за хапване - вие си решавате.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 2 часа
Време за готвене: 1 ден

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта