Регистрация

Сладко-кисели пилешки гърди по китайски



Сладко-кисели пилешки гърди по китайски
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 1392

Панирано пилешко в сладко-кисел сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пиле в сладко-кисел сос е едно от любимите български ястия в китайския ресторант. То може да бъде направено и в домашни условия, като се доближи до оригиналната рецепта, в която все пак се работи с темпура за панировката и се използват подправки като натриев глутамат и оризов оцет. Но ако не сте толкова придирчиви и цените домашно направената храна, Иван Звездев показва как да си сготвите китайско у дома.

Първо се прави панировката - от брашно, вода, мая и малко сол. Прибира се в хладилника. Пилешкото се реже на парчета, а в голям тиган се сгорещява олио. Месцата се топят в подобната на смес за бухти панировка и се пържат. За сладко-киселия сос се нагрява леко олио и в него се запържва доматено пюре с малко сол, доста захар и оцет. Ябълковият е добра алтернатива на оризовия. По желание можете да добавите грах, моркови или ананас от консерва.

Готовото месо се поднася върху соса, за да не загуби хрупкавостта си, ако бъде залято с пюрето. Не е сложно, заслужава си поне да опитате.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта