Сладки слепени целувки
Luxemburgerli или Luxembourger са гордостта на Confiserie Sprüngli в Цюрих, Швейцария.
Необходими продукти:
За тестото:
- 4 белтъка
- 175 г захар
- 50 г едро натрошени бадеми
- 1 пакет (8 г) ванилова захар
- 1 с.л. какао
За пълнежа:
- 100 г масло
- 50 г пудра захар
- 2 жълтък
- 50 г шоколад
- сокът и кората на 1/2 лайм
За топинга:
- 50 пудра захар
- 1 ч.л. белтък
- малко оцветител за храна (по желание)
Начин на приготвяне:
На бисквитите:
1. Разбийте белтъка на сняг.
2. Прибавете захарта малко по малко.
3. Прибавете бадемите и ваниловата захар.
4. Разделете сместа наполовина и прибавете какаото в едната.
5. Постелете тавичка с хартия за печене.
6. С помощта на готварски пош (размер 4), разпределете течното тесто в тавичката.
7. Сложете бисквитките във фурната (предварително загрята на 75°C). Оставете да се пекат разделени с клечки за зъби между тях, 2 часа. Трябва да станат леко твърди и пухкави.
На пълнежа:
1. Разбийте маслото на крем.
2. Поръсете пудрата захар и разбъркайте с жълтъка и маслото.
3. Разделете наполовина.
4. Разтопете шоколада в купа върху гореща вода и го прибавете към едната половина.
5. Прибавете сока от лайм и кората в другата половина.
6. Слепете тъмните бисквитки с шоколадовия пълнеж и по желание поръсете с малко какао.
7. Слепете светлите бисквитки с пълнежа от лайм.
8. Смесете пудра захар с белтък и хранителна боя (може да сложите и малко сок от лайм) и украсете бисквитките с лайм.
9. Сложете готовите сладки в хладилник, за да не омекват. Поднесете още същия ден.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ