Регистрация

Сладки банички с праскови и маскарпоне



Сладки банички с праскови и маскарпоне
Лесно   |   Порции 12 броя   |   Видяна: 2421

Вити банички с плодове и крем маскарпоне с мед и кориандър.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 28.07.2017

В сезона на прасковите е грях, ако не впрегнем тези вкусни плодове в направата на поне един сладкиш, пък бил той лесен и бърз. Именно такава рецепта за тестен десерт с плодове, който може да бъде и перфектна закуска показват Лора и Стоян. Не са нужни нито много продукти, нито много време, за да направим кокетните сладкишчета, които представляват сладки охлюви, но доста приличат и на малки красиви розички от тесто с плънка от плодове и крем.

Първо си правим крема като разбиваме сирене маскарпоне с кориандър на прах, ванилова захар и мед. След това си нарязваме на тънки полумесеци прасковите, като е добре да използвате много остър нож, с който добре да изтъните плода, за да може да бъде лесен за увиване. Иначе формичките ще се разпднат. Следва да си разтопим масло, с което да намажем и слепим няколко кори за баница. Полсе ги нарязваме на не много тънки ленти, мажем с крема и редим плодчета. Накрая навиваме на рулца. Как точно се прави - гледайте във видеото.

Сладките плодови рула прибираме във формички за печене, донамазваме с масло стърчащите крайща от тестото, за да не прегори и печем за 15 минути. Остава да изчакаме леко да се охлади и да си хапнем сладко. А по желание можете да поднесете десертите поръсени с пудра захар или в компанията на топка сладолед.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта