Регистрация

Сладкиш от тъмен шоколад с банани

Сладкиш от тъмен шоколад с банани
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 8093

Лесен шоколадов десерт с банани и ванилия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г банани
  • 200 г тъмен шоколад
  • ванилия (захар, есенция, екстракт - каквото имате)

Начин на приготвяне:

1. Шоколада натрошете в купа, касерола или тенджера, която се побира в друга, за да можете да разтопите на водна баня. Тук микровълновата не е опция, защото количеството е голямо и няма да се получи хубаво разтапяне.

2. Кипнете вода в големия съд и поставете малкия върху него. Щом шоколадът започне да се топи, започнете да бъркате нежно с шпатула, за да не загаря. Трябва да се получи хомогенен течен шоколад. Отнема около 10-тина минути.

3. Паралелно докато разтапяте шоколада обелете бананите, накъсайте ги в купата на блендера и смелете на пюре. Трябва да стане гладко. Може да опитате и с вилица, но отнема повече време и е по-трудоемко.

4. Изсипете пюрираните банани при разтопения шоколад и добавете ванилията. С шпатула разбъркайте много добре докато двете текстури напълно се смесят.

5. Прехвърлете в малка тавичка, застлана по дъното и стените с хартия за печене. Именно тази хартия ще ви помогне да извадите сладкиша цял. Пресипете крема в тавичката и заравнете с шпатулата.

6. Приберете в хладилник за минимум 1:30 часа. След изваждане обърнете с помощта на хартията върху дъска и нарежете на 6-8 правоъгълника. Сервирайте.

 

Източник: YouTube/Вкусни идеи от Натали

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта