Регистрация

Шоколадов брауни сладкиш с масло



Шоколадов брауни сладкиш с масло
Средно   |   Порции 8-10   |   Видяна: 839

Кекс брауни с тъмен шоколад и украса от бита млечна сметана с ванилия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Шоколадовите десерти са любимо кулинарно изкушение на малки и големи. А браунито е може би сред най-тачените сладкиши с шоколад. Със сместа за малките къпкейкове обаче можете да си направите и голям кекс с малко брашно, в който преобладават маслото и шоколадът, за да е още по-изкусителен. Как става това, показва Миро в канала си Готвене за начинаещи.

Докато 250 г тъмен шоколад се разтапя на водна баня, същото количество масло се разбива на крем със 150 г захар. Постепенно в крема се вкарват яйцата, посолява се за баланс на вкуса, а после се прибавя и втечненият шоколад. Остава да се пресее браното и сместа за десерта е готова. Изсипва се в тава с падащо дъно или в сладкарски ринг и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25 минути.

През това време можете да разбиете млечна сметана със захар и ванилия за украса. Ако не сте придирчиви, можете просто да поръсите отрязаното парче кейк с пудра захар. Поръска от ядки, листо мента или дребен плод също са добра декорация. А вместо сметана в топлите дни върши работа и топка сладолед. Гледайте видеото на Миро по-горе, за да разберете как точно се приготвя всичко това.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта