Регистрация

Слагане и претакане на кисело зеле



Слагане и претакане на кисело зеле
Средно   |   Порции 1 бидон   |   Видяна: 8800

Как се прави саламура за кисело зеле и как се преточват бидоните кисело зеле.

Оцени рецептата
Любима рецепта

 

    Правенето на кисело зеле си е философия. Сложността на тази уж проста процедура разбира всеки, който реши да се посвети в занаята и слага кисело зеле за първи път. Тогава идва осъзнаването, че има множество тънкости при правенето на тази народна туршия.

За да не се чудите откъде да започнете още преди да сте си купили бидона, ето някои насоки, които неминуемо ще ви влязат в употреба. Клипът ни учи как се поставя маркуча в киселото зеле, как се режат зелките, защо е добре да сложим лук в туршията и как да преценим количествата. Разбираме, че ориентировъчно в 60-литров бидон влизат около 35 кг зеле, 10 глави лук, 14 литра вода и 14 от много големите супени лъжици сол или 460 грама кристална сол.

Какво още полезно можете да научите за слагането и претакането на киселото зеле и дали ще се решите да се отдадете на направата на тази зимнина, преценете след като се консултирате с видеото: 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 15 дни

Рейтинг и коментари

5 отлична
8
4 мн. добре
2
3 става
4
2 едвам
2
1 трагедия
3
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта