Регистрация

Славянска рибена супа със зеленища и квас

Славянска рибена супа със зеленища и квас
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 161

Зелена супа с цвекло, коприва, лапад, спанак, риба и квас.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • вода
  • 1 ч.л. сол
  • 2 дафинови листа
  • 500 г рибно филе (бяла риба, сьомга, треска или друго по избор)
  • 2 глави варено цвекло
  • 1 краставица
  • 125 г бейби спанак
  • 125 г лапад (можете да удвоите количесвото спанак, ако не разполагате с лапад)
  • 100 г листа цвекло (или спанак, ако нямате)
  • 150 г коприва (прясна)
  • 30 г пресен копър
  • 30 г пресен магданоз
  • 30 г пресен лук

За соса:

  • 250 мл от водата на зеленчуците
  • 250 г от рибния бульон
  • 500 мл квас
  • 1 с.л. захар
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • сокът на 1/2 лимон
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. хрян
  • 1/2 ч.л. горчица

Начин на приготвяне:

1. В тенджера кипнете 1 л. вода, разтворете солта и пуснете парчетата риба. Варете пет минути и извадете. Запазете си 250 мл от бульона на варенето. Парчетата риба нарежете на малки хапки и изсипете в голяма купа, супник или друга тенджера.

2. В друга тенджера кипнете вода. Измийте добре зелените листа - коприва, спанак, лапад, цвекло. Варете ги по отделно като слагате в добре кипнала вода. Вадете с решетъчна лъжица, отцеждайте от водата и нарязвайте на ситно. След това изсипвайте при рибата. Листата спанак се варят 30 секунди, лападът - 30 секунди, листата цвекло - 30 секунди, дръжките и най-долната част на листата цвекло се готвят отделно за 1 минута, копривата - 1 минута.

3. Отделно нарежете на ситно краставицата, варените глави цвекло, копъра, магданоза и пресния лук и също ги добавете към останалите продукти.

4. Смесете съставките за соса, разбъркайте хубаво и залейте с получената течност останалите продукти. Веднага след това можете да поднсете.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
трагедия
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта