Регистрация

Свинско с ябълки и сос

Свинско с ябълки и сос
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 1269

Печено свинско с маслен сос от сайдер и ябълки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г свинско
  • 30 г масло
  • 1 с.л. олио
  • 2 зелени ябълки
  • 1 с.л. вода
  • 80 мл сайдер (или плодов сок)
  • 150 мл пилешки бульон
  • 2 с.л. оцет
  • сол и пипер
  • 1/2 ч.л. царевично нишесте
  • 1/4 ч.л. канела

Начин на приготвяне:

1. Свинското месо обтрийте със сол и пипер. Пуснете фурната да загрява на 210 градуса.

2. Сгорещете в тиган с огнеупорна дръжка или тава олиото, добавете маслото и щом зацвърчи, добавете свинското. Запечатайте за по 1 минута от всички страни.

3. Прехвърлете съда с месото в загрятата фурна и оставете да се запече за 15 минути. След това извадете мръвката с щипки и я увийте в алуминиево фолио. Не чистете тигана и не изхвърляйте мазнината от него.

4. Ябълките обелете, почистете от сърцевината и нарежете на тънки полумесеци. В тигана от готвенето на месото добавете малко масло, подгрейте и запържете в него ябълките за 2 минути. Добавете канелата и гответе на умерен огън 5-7 минути до омекване.

5. Извадете и ябълките от съда, а в него налейте пилешкия бульон и сайдера. Кипнете на силен огън и намалете на слаб след това. Докато кипва в малка купичка разбийте нишестето във водата. Прибавете на тънка струя към соса. Оставете да ври 5 минути докато се сгъсти.

6. Махнете соса от огъня, подправете със сол и добавете оцета.

7. Сервирайте свинското с гранитура от ябълки и заливка от сайдер сос.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта