Регистрация

Свинско с кисело зеле, лук и моркови

Свинско с кисело зеле, лук и моркови
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 484

Печено месо с кисело зеле на фурна.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг свинско месо
  • сол и пипер
  • 2 скилидки чесън
  • 1 малка глава лук
  • 400 г кисело зеле
  • 1 морков
  • 3 с.л. олио
  • 2 дафинови листа
  • червен пипер
  • пресен копър

Начин на приготвяне:

1. Нарежете несото на парчета с дебелина 2 см. Може да са и пържоли, не е необходимо да бъде на хапки. Иеята е да не са прекалено дебели.

2. Поръсете със сол и пипер, но без да прекалявате със солта, защото се очаква киселото зеле също да е солено. Обтрийте добре, след това намачкайте чесъна и сипете в него 1 с.л. олио. Полейте месото и обтрийте повторно. Подредете много плътно по дъното на тавичка, която сте намазали с 1 с.л. олио.

3. Наситнете киселото зеле и прехвърлете в купа. Отцедете няколко пъти водата, която изтича от него.

4. Рендосайте моркова, а лука нарежете на тънки ленти. Когато сте махнали водата от зелето, добавете лука и моркова, 1 с.л. олио и червен пипер на вкус. Разбъркайте и разпределете върху месото.

5. Поставете 2 дафинови листа в тавата и покрийте с алуминиево фолио или огнеупорен капак. Пъхнете в загрята на 200 градуса фурна за 30 минути.

6. Махнете капака и оставете да се запече за още 20 минути. След това сервирайте по желание с поръска от наситнен копър.

 

Източник: YouTube/Дневник Домохазяйки

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта