Свинско с кисело зеле, лук и моркови
Печено месо с кисело зеле на фурна.
Необходими продукти:
- 1 кг свинско месо
- сол и пипер
- 2 скилидки чесън
- 1 малка глава лук
- 400 г кисело зеле
- 1 морков
- 3 с.л. олио
- 2 дафинови листа
- червен пипер
- пресен копър
Начин на приготвяне:
1. Нарежете несото на парчета с дебелина 2 см. Може да са и пържоли, не е необходимо да бъде на хапки. Иеята е да не са прекалено дебели.
2. Поръсете със сол и пипер, но без да прекалявате със солта, защото се очаква киселото зеле също да е солено. Обтрийте добре, след това намачкайте чесъна и сипете в него 1 с.л. олио. Полейте месото и обтрийте повторно. Подредете много плътно по дъното на тавичка, която сте намазали с 1 с.л. олио.
3. Наситнете киселото зеле и прехвърлете в купа. Отцедете няколко пъти водата, която изтича от него.
4. Рендосайте моркова, а лука нарежете на тънки ленти. Когато сте махнали водата от зелето, добавете лука и моркова, 1 с.л. олио и червен пипер на вкус. Разбъркайте и разпределете върху месото.
5. Поставете 2 дафинови листа в тавата и покрийте с алуминиево фолио или огнеупорен капак. Пъхнете в загрята на 200 градуса фурна за 30 минути.
6. Махнете капака и оставете да се запече за още 20 минути. След това сервирайте по желание с поръска от наситнен копър.
Източник: YouTube/Дневник Домохазяйки
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ