Регистрация

Задушено свинско със соев сос и пипер

Задушено свинско със соев сос и пипер
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 615

Свинско по филипински - мариновани мръвки с оцет, соев сос, чесън и пипер, сготвени на тиган.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800-1000 г свински врат без кост
  • 5 с.л. соев сос
  • 2 ч.л. черен пипер на зърна
  • 1 ч.л. захар
  • 6 скилидки чесън
  • 3 с.л. оцет
  • 2 с.л. олио
  • 400 мл вода
  • 5 дафинови листа
  • листа пресен магданоз

Начин на приготвяне:

1. Свинското месо нарежете на парчета с големината на двойна хапка. Прехвърлете в купа, залейте със соевия сос, добавете пипера и нарязания на малки парченца чесън, поръсете със захарта и засипете с оцета. Разбъркайте много добре и приберете в хладилник за минимум 30 минути да се маринова.

2. Сгорещете олиото на силен огън в тиган и положете в него мръвките. След 6-7 минути обърнете и гответе още 3 минути.

3. Намалете котлона на умерен. Залейте с отцедилата се в купата марината и водата. Добре е водата да е топла и дори вряла, за да не спира термичната обработка. Добавете дафиновите листа, разбъркайте и захлупете с капак.

4. Оставете да се готви за 1 час като намалите огъня още малко.

5. Вдигнете капака и оставете 10 минути течността да поизври. Прехвърлете в индивидуални порции и поръсете с листа магданоз. Ако има гарнитура от ориз или картофи, сипете и от соса на готвенето. Много е ароматен.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта