Регистрация

Кисело зеле с праз лук и картофи



Кисело зеле с праз лук и картофи
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1103

Огретен с кисело зеле в сметана с кашкавал, картофи и праз лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Огретен от кисело зеле - това ястие звучи странно, но ако му дадете шанс, може да се убедите, че е вкусно и си заслужава шантавата рецепта да влезе в списъка с домашни храни, които с удоволствие бихте готвили и хапвали през зимата. Майстор на ястието е Миро от канала Готвене за начинаещи, като признава, че въпреки резервираността си към киселото зеле като хранителен продукт, с удоволствие се наслаждава на вкуса на тази зимна рецепта.

Картофите се режат на шайби и се сваряват колкото леко да омекнат. През това време празият лук се задушава в масло с олио, а киселото зеле се наситнява. И то влиза при лука в тигана, за да се превърнат двата продукта във вкусна плънка. Миро използва готов микс за овкусяване, но вие можете да заложите на смес от червен и черен пипер, анасон, кимион, сух кориандър и бахар.

В намаслена тава на дъното се редят шайби картофи, после се изсипва плънката и отгоре се подреждат още картофи. Всичко това се залива с млечна сметана и мляко и се пъхва във фурната. Как се прави и на колко градуса се пече - гледайте видеото, за да разберете. След 35-40 минути ястието се поръсва с настърган кашкавал и се връща във фурната за още малко време - докато се получи апетитна коричка. А после е готово за хапване - безмесно, но народно и много вкусно.

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта