Регистрация

Свинско със сос от смокини

Свинско със сос от смокини
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 5270

Свински пържоли на уок с гарнитура от печени моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 вратни пържоли – по около 300 г всяка
  • 300 г моркови
  • 4 с. л. бренди
  • 2 с. л. заквасена сметана
  • 6 смокини
  • 2 стръка зелен лук
  • 1 ч. л. масло
  • 1 кубче пилешки, телешки или зеленчуков бульон
  • 1 ч. л. кафява захар
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • бахар
  • 100 мл вода

Начин на приготвяне:

1. Начукайте пържолите само от едната страна с предварително смесените черен пипер, сол, бахар и индийско орехче, след което ги сложете да се запържат в уок, с предварително загрята мазнина, само от страната, от която са овкусени.

2. Когато ги обърнете, добавете нарязаните на дребни кубчета смокини и зеления лук, водата и бульона и ги оставете да къкрят около 5 мин.

3. През това време нарежете морковите на кръгчета, посолете ги на вкус, смесете ги с маслото и ги печете в йенска тенджера за 5 мин. на микровълнова или 20 мин. във фурна на 180С.

4. Когато пържолите са почти готови, налейте им брендито, захарта и сметаната, дръжте около минута на огъня, след което ги махнете от котлона.

5. Сервирайте със събралия се в уока сос и гарнитура от печените моркови с масло. 

 

Снимка: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (4)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта