Регистрация

Свинско контрафиле с бяло вино и лук



Свинско контрафиле с бяло вино и лук
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 586

Свински пържоли във винен сос с масло, лук, чесън и чушки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Традиционните свински пържоли на тиган могат да бъдат превърнати и във вкусно модерно ястие, като се сготвят със същите продукти, с които са ги правили и бабите ни. Въпросът е в добавката на подправки и плейтинга, а как да превърнете най-обикновеното ястие в тържество за очите и небцето, показва Миро в канала си Готвене за начинаещи.

Важно е какво месо ще се избере. За две порции са ви необходими четири тънки пържоли от контрафиле по около 100-130 грама всяка. Те се подсушават добре, покапват се с малко мазнинка и се овкусяват с италиански микс подправки на spizing. Ако не разполагате с него, си смесете сухи мащерка, босилек, ригн, майорана, розмарин, салвия и резене. Остава да нарежете лука на тънки полумесеци, чесъна на кръгчета и една голяма сочна червена чушка на жулиени. Количеството на продуктите е на вкус, така че можете да добавите повечко, ако ви харесва.

В тиган на силен огън се сгорещява мазнина и пържолите се запечатват за по 30-40 секунди от страна. След като ги извадите, на тяхно място се добавя лукът, готви се няколко минути, а после при него се изсипват чесънът и чушките. Овкусява се с микса от подправки и сол на вкус. Тук е моментът да добавите и малко лют пипер, ако искате пикантна храна. Следва да сипете бялото вино и щом закъкри, да добавите пържолите.

Огънят се намалява на слаба степен и ястието се оставя под капак да се задуши за 10-тина минути. А после просто разпределяте в порции, украсявате с пресен или див лук и можете да сервирате апетитното си свинско със зеленчуци докато е топло. Как точно се приготвя тази вкусотия, гледайте във видеото на Миро по-горе.

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта