Регистрация

Свинско гювече с моркови, лук и вино

Свинско гювече с моркови, лук и вино
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 263

Свински хапки със зеленчуци, подправки и винен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800 г свинско месо
  • сол и пипер
  • чубрица или мащерка или кимион (изберете една от тези според вкуса си)
  • 2-3 глави лук
  • 2-3 моркова
  • 6 скилидки чесън
  • 4 с.л. олио
  • 200 мл червено вино
  • 150 мл вода или бульон
  • 1 ч.л. брашно
  • 1 с.л. доматен концентрат
  • дафинов лист

Начин на приготвяне:

1. Нарежете свинското на хапки и ги обтрийте със сол и пипер. Покапете с 2 с.л. олио и оставете настрана.

2. Нарежете лука на полумесеци, морковите на парчета, а чесъна - на ситно.

3. Сгорещете тиган и запечатайте свинското на силен огън докато побелее от всички страни. Прехвърлете в един голям или 4 индивидуални гювеча. Можете да готвите в краен случай във висока тава или тенджера, покрита с алуминиево фолио и капак. В този случай фолиото се слага с гладкото към храната.

4. В същия тиган сгорещете останалата мазнина и запържете в нея лука и чесъна до прозрачност. Добавете морковите и гответе още 3-4 минути. После изсипете и тези продукти в съда. Добавете още сол и пипер при нужда и подправка, която сте си избрали за основен аромат на ястието.

5. В тигана от готвенето налейте виното и доматения сос. Отчегъртайте загорелите парченца от дъното. Сипете после и бульона. Оставете да закъкри и добавете брашното, като го разбъркате така, че да няма бучки. След като сосът леко се сгъсти, залейте с него гювеча. Отгоре сложете дафинов лист, ако са индивидуални порции - по половинка.

6. Голям гювеч се пече в студена фурна на 200 градуса за 1:30 часа, малките гювечета - за 60 минути. Ако исползвате тава или тенджерка - пъхнете в предваритено загрята на 200 градуса фурна, намалете на 180 и гответе малко над 1 час.

 

Снимка: lozhka.su

 

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта