Регистрация

Свинско в сос от домати и сметана



Свинско в сос от домати и сметана
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 964

Свинско със сметана, лук и моркови, поднесено с гарнитура от картофено пюре със запръжка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Свинските гозби са любима българска храна през зимата. Особено поднесени с гарнитура от картофи, се превръщат в кулинарна класика за студените дни. А когато свинското е сготвено в апетитен зеленчуков сос, ястието е доста питателно и може да се сервира с допълнение от филийка хляб за наистина стойностно засищане. Как да си направите подобна манджичка, показват в канала Всегда Вкусно.

Картофите за пюрето се обелват и се слагат да се сварят. Морковите се рендосват, лукът се наситнява, а чушката се реже на кубчета. Свинското се нарязва на хапки и се поръсва със сол и пипер. В леко намазнен тиган със загрято олио се запечатват хапките на силен градус за четири минути, като се обръщат, за да побелеят от всички страни. Към тях се добавят първо лукът, след малко морковът, а после и чушката. Щом зеленчуците омекнат, се подправя и се добавят сметаната, доматения концентрат и бульона. Готви се под капак на умерен огън до разваряване на месото - около 20 минути.

Прави се втора запръжка от рендосан морков и наситнен лук за картофеното пюре. Картофите се намачкават с масло и мляко, овкусяват се със сол и пипер и към тях се добавят задушените зеленчуци. В порции се сипва от свинското със сос и от пюрето. Ако искате повече цвят на блюдото, можете да добавите грах от консерва и поръска от пресни листенца магданоз. Точните стъпки, по които се прави ястието и списък с продукти и грамажи можете да видите ТУК.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта