Регистрация

Свински черен дроб с гъби и сос от стриди

Свински черен дроб с гъби и сос от стриди
Средно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 3134

Свинско с печурки и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 малка глава лук, нарязан
  • 3 скилидки чесън, счукан
  • 1 ч.л. джинджифил, настърган
  • 2-3 ч.л. олио от канола
  • 1/4 ч.ч. нарязани на филийки консервирани печурки
  • 250 г свински черен дроб, нарязан на филийки
  • 2 с.л. сос от стриди
  • 2 с.л. захар
  • 1/4 ч.ч. вода
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Сотирайте лука, чесъна и джинджифила в олиото. Прибавете гъбите и гответе 3 мин. Извадете от тигана и заделете.

2. Изпържете набързо дроба от двете страни (не трябва да го препържвате, за да не стане много сух, а да се запази сочен) и добавете гъбите.

3. Прибавете соса от стриди, захарта, водата и овкусете със сол и пипер.

4. Оставете да се готви на слаб огън още 2 мин. и свалете от огъня. Поднесете със задушен ориз.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта