Регистрация

Свински хапки с карамел и рибен сос

Свински хапки с карамел и рибен сос
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1294

Свинско с карамелен сос и бял ориз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600-700 г свинско месо
  • 80 г захар
  • 70 мл рибен сос
  • 100 мл пилешки бульон
  • 3 глави лук шалот
  • 3 стръка пресен лук
  • 3 скилидки чесън
  • сол и пипер
  • 3 с.л. олио
  • бял сусам за поръсване по желание
  • бял ориз за гарнитура

Начин на приготвяне:

1. Свинското месо нарежете на хапки. Обтрийте със сол и пипер и покапете с 1 с.л. олио. Сгорещете тиган много. Сипете вътре мръвките и гответе 2-3 минути докато се запечатат от всички страни. Прехвърлете в чиния.

2. Наситнете шалота, чесъна и бялата част на пресния лук. Зелената част нарежете косо. Сипете 2 с.л. олио в тигана, в който запечатахте месото и запържете шалота, бялата част и чесъна докато придобият леко златист тен. Прехвърлете ги при месото.

3. В тенджера изсипете захарта и подгрейте докато се получи леко златист карамел. Залейте с бульона и фиш соса и бъркайте докато стане гладък сос. Оставете да ври на умерен към слаб огън 5-8 минути.

4. Добавете месото и лука, които запържихте преди малко, в соса. Оставете да къкри до готовност на месото - около 25 минути.

5. В чинии сипете бял ориз и разпределете месото и соса отгоре. На финала поръсете със зелените части на пресния лук и семена сусам по желание.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. блат
  2. 180
  3. 400
  4. 30
  5. 50
  6. Ордьоври
  7. Яйце
  8. 200
  9. гай
  10. Фасул

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта