Регистрация

Свински хапки с карамел и рибен сос

Свински хапки с карамел и рибен сос
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1185

Свинско с карамелен сос и бял ориз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600-700 г свинско месо
  • 80 г захар
  • 70 мл рибен сос
  • 100 мл пилешки бульон
  • 3 глави лук шалот
  • 3 стръка пресен лук
  • 3 скилидки чесън
  • сол и пипер
  • 3 с.л. олио
  • бял сусам за поръсване по желание
  • бял ориз за гарнитура

Начин на приготвяне:

1. Свинското месо нарежете на хапки. Обтрийте със сол и пипер и покапете с 1 с.л. олио. Сгорещете тиган много. Сипете вътре мръвките и гответе 2-3 минути докато се запечатат от всички страни. Прехвърлете в чиния.

2. Наситнете шалота, чесъна и бялата част на пресния лук. Зелената част нарежете косо. Сипете 2 с.л. олио в тигана, в който запечатахте месото и запържете шалота, бялата част и чесъна докато придобият леко златист тен. Прехвърлете ги при месото.

3. В тенджера изсипете захарта и подгрейте докато се получи леко златист карамел. Залейте с бульона и фиш соса и бъркайте докато стане гладък сос. Оставете да ври на умерен към слаб огън 5-8 минути.

4. Добавете месото и лука, които запържихте преди малко, в соса. Оставете да къкри до готовност на месото - около 25 минути.

5. В чинии сипете бял ориз и разпределете месото и соса отгоре. На финала поръсете със зелените части на пресния лук и семена сусам по желание.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта