Регистрация

Свински ребърца със сос от черен боб

Свински ребърца със сос от черен боб
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 3721

Свинско, с което можете да експериментирате.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 гр. свински ребърца
  • 3 зелени чушки
  • 3 люти чушлета
  • лук
  • джинджифил
  • чесън
  • 2 с.л. нишесте (картофено или царевично)
  • сос от стриди
  • соев сос
  • 200 гр. сушен и осолен черен боб
  • вино за готвене
  • сусамово олио

По желание:

  • горчив пъпеш
  • целина
  • моркови
  • бяла репичка
  • картофи
  • китайски магданоз
  • пилешки бутчета вместо свински ребърца

Начин на приготвяне:

1. Сгорещете уока и сложете ребърцата. Не е необходима мазнина, тъй като свинското е достатъчно мазно. Запържете като разбърквате 2-3 мин. Добавете нарязания чесън и джинджифил. Запържете докато месото е на 3/4 готово.

2. Добавете около 3 с.л. черен боб и лук. Запържете за около 2-3 мин. Добавете 1/2 ч вода, соевия сос, соса от стриди, лютите чушлета и оставете да заври. Добавете останалите зеленчуци и гответе до омекване.

3. Добавете виното. Смесете нишестето със студена вода и го добавете при зеленчуците.

4. Добавете около 1 с.л. сусамово олио и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта