Регистрация

Свински пържоли с майонеза, лук и домат

Свински пържоли с майонеза, лук и домат
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 876

Печено свинско с кашкавал и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 8 тънки неголеми свински пържолки без кост - около 900-1000 г общо
  • 2 глави лук
  • 3 домата
  • сол и пипер
  • 200 г кашкавал или друго твърдо жълто сирене
  • 8 с.л. майонеза

Начин на приготвяне:

1. Намажете дъното на голяма тава с растителна мазнина. Пържолите обтрийте със сол и пипер и подредете в тавата без да се застъпват.

2. Намажете пържолите отгоре със съвсем малко майонеза - сипете около 1,5 с.л. майонеза в купичка и използвайте четка за готвене.

3. Нарежете лука на колелца и подредете върху месата. След това и доматите нарежете на кръгчета и подредете отгоре.

4. Намажете доматите с останалата майонеза. Тук по-лесно ще е да използвате обратната страна на лъжица след като покапете резените домат с майонеза.

5. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35 минути.

6. Ренодсайте кашкавала. Извадете тавата, сипете 50-80 мл вода на дъното, за да не прегаря свинското, а върху доматите разпределете настъргания кашкавал. Върнете в печката за още 15 минути.

7. Поднесете с гранитура по желание и украса от листа магданоз.

 

Източник: YouTube/Рустам Исмаилов

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта