Регистрация

Свински пържоли с карфиол и домати

Свински пържоли с карфиол и домати
Средно   |   Порции 3-6   |   Видяна: 754

Печено свинско с коричка от смлени зеленчуци и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 дебели сочни свински пържоли без кост - между 220 и 300 г свяка
  • сол и пипер
  • 3 ч.л. едрозърнеста горчица
  • 3 домата
  • 1 глава лук
  • 2 с.л. олио
  • 1 морков
  • 1/2 глава карфиол
  • 120 г кашкавал
  • листа пресен копър

Начин на приготвяне:

1. Направете от едната страна на пържолите диагонални разрези, които да достигат до средата на дебелината на мръвката. След това от същата страна направете диагонални разрези в обратната посока, за да се получат ромбове. Обтрийте пържолите със сол и пипер и намажете всяка с по 1/2 ч.л. едрозърнеста горчица от страната с разрезите. Подредете ги в тава без да се застъпват.

2. Нарежете всеки домат на 6 слайса и подредете по 3 слайса върху всяка пържола.

3. Пъхнете тавата в загрята на 220 градуса фурна и намалете на 200. Оставете пържолите да се готвят 30 минути.

4. През това време нарежете лука и морковите на кубчета и разделете карфиола на розички, а всяка розичка - на половинки. Измийте разполовените карфиолчета.

5. Сгорещете олиото в тиган и запържете лука за 3 минути до лека промяна на цвета. Добавете моркова и гответе още 3 минути. Следва да прибавите и карфиола, да овкусите със сол и пипер и да разбъркате хубаво. После  сложете капак на тигана и оставете да се готви докато карфиолът леко омекне.

6. Пресипете съдържанието на тигана в чопър и смелете.

7. Извадете пържолите от фурната и намажете върху доматите получената паста от зеленчуци. На финала поръсете с рендосан кашкавал.

8. Върнете във фурната за още 10-12 минути като намалите огъня на 180.

9. Наситнете копъра и поръсете всяка пържолка със свежи листенца преди сервиране. Заради капачето от зеленчуци не е необходимо да поднасяте гарнитура.

 

Източник: YouTube/Olgas Kuche

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта