Регистрация

Свински пържоли с бекон и синьо сирене



Свински пържоли с бекон и синьо сирене
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 620

Печено свинско със сметанов сос от синьо сирене, бекон и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Апетитни и сочни гриловани свински пържоли с покривка от ароматен сос с бяло вино, сметана, лук, синьо сирене и бекон готви Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев. Това е ястие за чревоугодници и любители на качественото вино, защото чаша хубаво мерло, каберне или сира допълва идилията. Готви се за половин час, а след това остава време за наслада.

Пържолите се обтриват със сол и пипер и се покапват със зехтин. Пекат се на наребрен тиган за по 5-8 минути от страна - всичко зависи от дебелината. Можете да намаслите тигана, за да не залепват, а след като ги положите, не ги мърдайте, ами сгответе и останалата част от ястието.

Лукът се реже на кубчета, а беконът - на лентички. Изсипват се в студен сух тиган с незалепващо покритие и се слагат на умерен огън. След 6-7 минути се налива бяло вино и се оставя да изври. После се сипва млечна незаквасена готварска сметана и се натрошава синьо сирене. Бърка се докато сиренето се разтопи.

А на финала пържолите се сервират със заливка от ароматния сиренен сос. Поставете и стръкче магданоз за разкош, а после си сипете любимото вино и се насладете пълноценно на вкусното ястие. Как точно се приготвя апетитното блюдо - гледайте във видеото на Звездев по-горе.

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта