Регистрация

Свински пържоли с вино и картофено пюре



Свински пържоли с вино и картофено пюре
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 773

Свинско с вино на фурна с гарнитура от намачкани картофи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Крехките и сочни свински пържоли зависят от вида месо и начина на готвене. Ако искате ястието да е по-мазничко, изберете врат. Ако предпочитате по-суха мръвка - спрете се на плешка. Но и в двата случая една гарнитура ще гарантира хубаво и питателно наяждане. Картофите идеално убиват усещането за мазнина и натежаване от червените меса в менюто, стига да не ги направите на чипс, който също е мазен. Затова в канала Dazzle Spoon показват комбинацията от мазни свински пържоли с ефирно картофено пюре - идеалната семейна вечеря.

Сложете картофите необелени да се варят във вода до готовност. Свинското извадете от хладилника половин час по-рано, за да се отпусне. Намазнете тава, подредете пържолите една до друга - може да се допират и да са плътно, но не и да се застъпват. Посолете, залейте с равни количества вино и вода и бутнете в предварително загрята на 200 градуса фурна без вентилатор до зачервяване на месото. Всеки ги обича в различна степен на готовност, ето защо не може да се даде точно време. Ориентирът е между 45-тата минута и 1 час.

А докато месото се готви, обелете топлите сварени картофи и намачкайте със сол, масло и мляко. Ако искате по-натрапчив вкус, можете да добавите мента или розмарин. Индийско орехче, къри или друго, което харесвате. Но помнете, че изчистеното картофено пюре има най-голям шанс да се хареса на всички. На финала сервирайте пържолка с гарнитура и се насладете. Точните количества можете да видите във видеото по-горе.

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта