Сандвич от плосък хляб с яйце и сирене
Топъл сандвич от плоска питка с плънка от зеленчуци, кашкавал и яйце.
Необходими продукти:
- 100 г зеле или айсберг
- листата на няколко стръка магданоз
- 100 г твърда моцарела за пици, гауда, чедър, кашкавал или друго жълто сирене
- 1 с.л. брашно + 1 с.л. вода
- 1 яйце
- 3 с.л. вода
- сол и пиер
- 1 голяма арабска питка, лаваш или тортиля с диаметър около 26 см. (ако не намерите, можете да направите няколко по-малки със същото количество продукти, но плънката ще е по-оскъдна
Начин на приготвяне:
1. Нарежете на лентички зелето или айсберга. Наситнете листата магданоз, рендосайте на ситно ренде твърдото сирене.
2. В купичка смесете брашното с водата на гъста лепкава каша. В друга съдинка си разбийте яйцето със сол и пипер.
3. В средата на питката сложете зелето/айсберга, поръсете с магданозените листа и 1/3 от жълтото сирене.
4. Намажете крайщата на питката с брашнената смес, сгънете питката през средата и с ръце защипете двата допиращи се ъгъла. Трябва да залепнат. След това сгънете противоположната страна и пак залепете двата съседни ъгъла. Направете същото и с останалите два ъгъла. Сложете хлебчето в дълбок тиган или тенджера и пуснете на слаб огън.
5. Сипете в оформената дупка разбитото яйце и отгоре запечатайте с останалото сирене. Встрани сипете водата, за да образува пара и да не загаря сандвича. Намалете огъня на слаб и сложете капак.
6. Когато сиренето на върха се е разтопило добре, обърнете хлебчето със сиренето надолу и гответе под капак още няколко минути.
7. Извадете и разполовете за по-красиво. Сервирайте.
Източник: YouTube/Schnelles Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ