Регистрация

Сандвич от плосък хляб с яйце и сирене

Сандвич от плосък хляб с яйце и сирене
Средно   |   Порции 1   |   Видяна: 834

Топъл сандвич от плоска питка с плънка от зеленчуци, кашкавал и яйце.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 100 г зеле или айсберг
  • листата на няколко стръка магданоз
  • 100 г твърда моцарела за пици, гауда, чедър, кашкавал или друго жълто сирене
  • 1 с.л. брашно + 1 с.л. вода
  • 1 яйце
  • 3 с.л. вода
  • сол и пиер
  • 1 голяма арабска питка, лаваш или тортиля с диаметър около 26 см. (ако не намерите, можете да направите няколко по-малки със същото количество продукти, но плънката ще е по-оскъдна

Начин на приготвяне:

1. Нарежете на лентички зелето или айсберга. Наситнете листата магданоз, рендосайте на ситно ренде твърдото сирене.

2. В купичка смесете брашното с водата на гъста лепкава каша. В друга съдинка си разбийте яйцето със сол и пипер.

3. В средата на питката сложете зелето/айсберга, поръсете с магданозените листа и 1/3 от жълтото сирене.

4. Намажете крайщата на питката с брашнената смес, сгънете питката през средата и с ръце защипете двата допиращи се ъгъла. Трябва да залепнат. След това сгънете противоположната страна и пак залепете двата съседни ъгъла. Направете същото и с останалите два ъгъла. Сложете хлебчето в дълбок тиган или тенджера и пуснете на слаб огън.

5. Сипете в оформената дупка разбитото яйце и отгоре запечатайте с останалото сирене. Встрани сипете водата, за да образува пара и да не загаря сандвича. Намалете огъня на слаб и сложете капак.

6. Когато сиренето на върха се е разтопило добре, обърнете хлебчето със сиренето надолу и гответе под капак още няколко минути.

7. Извадете и разполовете за по-красиво. Сервирайте.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта