Регистрация

Салата Франсе с месо и картофи

Салата Франсе с месо и картофи
Средно   |   Порции 1   |   Видяна: 4030

Френска картофена салата с чушки и бекон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 голям картоф
  • 2 яйца
  • 6 – 8 резена бекон
  • ½ червена чушка, фино нарязана на кубчета
  • 4 гъби, нарязани на филийки
  • 1 малка глава червен лук, фино нарязан на кубчета
  • 2 скилидки чесън, счукан
  • 10 см краставица, фино нарязана на кубчета
  • 3 – 4 с.л. зехтин
  • 1 – 2 ч.л. горчица
  • 200 г микс зелени салати
  • 2 с.л. див лук, фино нарязан на кубчета
  • 2 с.л. прясна мента, фино нарязана
  • пипер, на вкус

Начин на приготвяне:

1. Измийте картофите и ги нарежете на полумесеци.

2. Сварете ги до омекване и охладете.

3. Сварете яйцата твърдо около 10 мин.

4. Междувременно, изпържете бекона до желаната хрупкавост.

5. Когато се изпържи беконът, използвайте мазнината от него, за да изпържите гъбите и лука.

6. Заделете.

7. В малка купа, разбийте олиото и горчицата.

8. Сложете краставицата в купа, заедно с половината подправки и чесъна.

9. Обелете яйцата и оставете да се охладят.

10.  Когато всички необходими продукти (без яйцата) се охладят, ги сложете, заедно с марулята в голяма купа.

11.  Смесете с ръце салатата, така че дресингът да покрие всичко.

12.  Разпределете салатата равномерно в купички.

13.  Нарежете яйцата на 4 полумесеца и ги подредете като украса.

14.  Поръсете останалите подправки и поднесете с щипка пипер по желание.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20-30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта