Салата Франсе с месо и картофи
Френска картофена салата с чушки и бекон.
Необходими продукти:
- 1 голям картоф
- 2 яйца
- 6 – 8 резена бекон
- ½ червена чушка, фино нарязана на кубчета
- 4 гъби, нарязани на филийки
- 1 малка глава червен лук, фино нарязан на кубчета
- 2 скилидки чесън, счукан
- 10 см краставица, фино нарязана на кубчета
- 3 – 4 с.л. зехтин
- 1 – 2 ч.л. горчица
- 200 г микс зелени салати
- 2 с.л. див лук, фино нарязан на кубчета
- 2 с.л. прясна мента, фино нарязана
- пипер, на вкус
Начин на приготвяне:
1. Измийте картофите и ги нарежете на полумесеци.
2. Сварете ги до омекване и охладете.
3. Сварете яйцата твърдо около 10 мин.
4. Междувременно, изпържете бекона до желаната хрупкавост.
5. Когато се изпържи беконът, използвайте мазнината от него, за да изпържите гъбите и лука.
6. Заделете.
7. В малка купа, разбийте олиото и горчицата.
8. Сложете краставицата в купа, заедно с половината подправки и чесъна.
9. Обелете яйцата и оставете да се охладят.
10. Когато всички необходими продукти (без яйцата) се охладят, ги сложете, заедно с марулята в голяма купа.
11. Смесете с ръце салатата, така че дресингът да покрие всичко.
12. Разпределете салатата равномерно в купички.
13. Нарежете яйцата на 4 полумесеца и ги подредете като украса.
14. Поръсете останалите подправки и поднесете с щипка пипер по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ