Регистрация

Салата с императорски пролетни рулца и спагети

Салата с императорски пролетни рулца и спагети
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 3020

Салата с дъмплинги.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 30 дъмплинга от оризова хартия
  • зеленчуково олио
  • 1 връзка прясна мента, без стеблата
  • 50 г китайски спагети (накиснати в гореща вода за 15 мин.)
  • 3 шепи оризови спагети
  • шепа сушени китайски черни дървесни гъби (накиснати за 15 мин.)
  • нарязана на тънки ленти зелена маруля
  • нарязана ряпа/моркови от туршия
  • 100 г натрошени печени фъстъци
  • 1 обелена краставица, тънко нарязана
  • 3 яйца
  • 2 с.л. рибен сос
  • 2 скилидки чесън, счукан
  • 1 глава нарязан на кубчета бял лук
  • 3 стръка зелен лук, фино нарязан
  • 30 г тънко нарязано тофу
  • 1 връзка соеви кълнове
  • 170 г сварено рачешко месо
  • 30 г сварен бамбук, нарязан на кубчета
  • 2 ч.л. захар (или 1 ч.л. мед)
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. пипер

Начин на приготвяне:

На соса за потапяне:

1. Nuoc Mam е традиционен виетнамски сос за потапяне. Продава се готов в азиатските магазини. Обикновено е комбинация от чесън, чили чушки, рибен сос, захар, оцет, сок от лайм и сол. Ако не можете да си го намерите в магазина за китайски подправки готов, си го направете сами.

На пълнежа:

1. Отцедете китайските спагети и ги нарежете наедро. Направете същото и с дървесните гъби. Разбъркайте с яйцата, рибения сос, чесъна, захарта, лука, бамбука, зеления лук, солта и пипера. Оставете да се мариноват 15 мин.

2. Постелете чиста кухненска влажна кърпа върху работната си повърхност. Потопете веднъж дъмплинга от оризова хартия в купа с гореща вода. Обикновено 5 секунди са достатъчни. Сложете го върху кърпата. Поставете едно ментово листо и резен тофу в края, който е откъм вас. Сложете 1 с.л. от пълнежа, навийте края внимателно до половината, сгънете ръбовете и продължете да навивате докато стане на пакет. Заделете и повторете с останалите дъмплинги и пълнеж. Внимавайте да не се допират един до друг, за да не залепнат.

3. Загрейте зеленчуково олио колкото почти да покрие рулцата. Трябва да е горещо. Внимателно поставете няколко рулца, отново без да се допират. Изпържват се наистина бързо, така че ги извадете малко преди да са станали златисто-кафяви - 1-2 мин. Отцедете ги като ги оставите изправени върху решетка за охлаждане, покрита с хартиена кърпа.

4. Сварете оризовите спагети според упътването на опаковката. В купа за сервиране подредете продуктите по следния начин: шепа нарязана маруля, шепа оризови спагети, поръсете с ряпа/моркови от туршия, краставици и соеви кълнове. Поставете няколко парчета пролетни рулца отгоре. Поръсете с виетнамския рибен сос на вкус. Поръсете с натрошени фъстъци и добавете няколко листа мента.

5. Поднесете със сода с пресен сок от лайм или с бял чай.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта