Салата с ягоди и круши
Плодова салата с маруля и мед.
Необходими продукти:
За салатата:
- смес от зелени салати
- пресни ягоди
- грозде
- 1 круша
- захаросани орехи
- малини (ако имате пресни, заделете малко след като направите винегрета)
За винегрета от малини:
- 1/2 ч.ч. малинов оцет
- 1/4 ч.ч. пресни или замразени малини
- 1/4 ч.ч. мед
- 3/4 ч.ч. зехтин extra virgin
- малко босилек
За гарнитура:
- препечени филийки багета (може пълнозърнеста)
- козе сирене
Начин на приготвяне:
На винегрета от малини:
1. В блендер или кухненски робот, смесете малиновия оцет, малините, меда и босилека до гладка смес - за около минута. Прибавете, без да спирате да бъркате, зехтина на бавна, равномерна струйка. Оставете в хладилника.
2. Поднесете на стайна температура.
На салатата:
1. Нарежете ягодите и крушата на тънки филийки и ги сложете отстрани. Измийте зелените салати и ги сложете в купа. Прибавете гроздето, орехите и резените круша.
2. Сложете винегрет в купата колкото да намокри листата. Не слагайте прекалено много - можете да сложите отделно за доовкусяване, ако е необходимо.
3. Прибавете малините и резените ягоди върху салатата. Понеже са доста крехки, е по-добре да не разбърквате.
На украсата:
1. Намажете филийките багета с козе сирене и ги сложете от едната страна на чинията.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ