Салата с пилешко по мексикански
Салата с пиле, царевица, боб и зеленчуци.
Необходими продукти:
За дресинга:
- 1/4 ч.ч. сайдер оцет
- 3 с.л. мед
- 1/2 ч.л. кимион
- 1/4 ч.л. сол и пипер
За пилешкото:
- 1 с.л. зехтин
- 2 цели обезкостени пилешки гърди, нарязани на ленти от по 5 см
- 1/2 ч.л. чеснова сол
- 1 пакет (450 г) замразена царевица
- 1 ч.ч. нарязани чери домати
- 1 консерва (425 г) черен боб, изплакнат и отцеден
- 5 стръка зелен лук, нарязан
- 1 червена сладка чушка, нарязана
За салатата:
- 1 пакет микс от зелени салати
- 2 бр. авокадо, обелени и нарязани
- 2 ч сирене "Монтерей Джак"
- 3 ч леко натрошен син царевичен чипс
- 1 ч заквасена сметана
- 1 буркан гъста и едро смляна салца
Начин на приготвяне:
1. Смесете необходимите за дресинга продукти и заделете.
2. Сгорещете олиото в тиганче.
3. Поръсете пилешкото с чеснова сол, след това сотирайте докато промени цвета си и вече не е розово - около 5 мин.
4. Смесете сотираното пиле, царевицата, доматите, черния боб, лука и чушката в голяма купа.
5. Прибавете дресинга и разбъркайте.
6. Оставете в хладилника за поне 1 час.
7. Преди сервиране, добавете и зелените салати и разбъркайте.
8. Поднесете с нарязаното авокадо, сирене, чипс, заквасена сметана и салца. Подходяща напитка е водка с доматен сок.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ