Регистрация

Салата с пилешко по мексикански

Салата с пилешко по мексикански
Средно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 3645

Салата с пиле, царевица, боб и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За дресинга:

  • 1/4 ч.ч. сайдер оцет
  • 3 с.л. мед
  • 1/2 ч.л. кимион
  • 1/4 ч.л. сол и пипер

За пилешкото:

  • 1 с.л. зехтин
  • 2 цели обезкостени пилешки гърди, нарязани на ленти от по 5 см
  • 1/2 ч.л. чеснова сол
  • 1 пакет (450 г) замразена царевица
  • 1 ч.ч. нарязани чери домати
  • 1 консерва (425 г) черен боб, изплакнат и отцеден
  • 5 стръка зелен лук, нарязан
  • 1 червена сладка чушка, нарязана

За салатата:

  • 1 пакет микс от зелени салати
  • 2 бр. авокадо, обелени и нарязани
  • 2 ч сирене "Монтерей Джак"
  • 3 ч леко натрошен син царевичен чипс
  • 1 ч заквасена сметана
  • 1 буркан гъста и едро смляна салца

Начин на приготвяне:

1. Смесете необходимите за дресинга продукти и заделете.

2. Сгорещете олиото в тиганче.

3. Поръсете пилешкото с чеснова сол, след това сотирайте докато промени цвета си и вече не е розово - около 5 мин.

4. Смесете сотираното пиле, царевицата, доматите, черния боб, лука и чушката в голяма купа.

5. Прибавете дресинга и разбъркайте.

6. Оставете в хладилника за поне 1 час.

7. Преди сервиране, добавете и зелените салати и разбъркайте.

8. Поднесете с нарязаното авокадо, сирене, чипс, заквасена сметана и салца. Подходяща напитка е водка с доматен сок.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта