Регистрация

Салата от китайско зеле с пилешко и ананас

Салата от китайско зеле с пилешко и ананас
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1377

Листни зеленчуци с печено пилешко, ананс и дресинг.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г пилешко филе (гърди)
  • сол и пипер
  • соев сос
  • 2 с.л. олио
  • 3 с.л. гъсто кисело мляко
  • 1/4 лимон
  • 1 ч.л. горчица
  • 1 ч.л. сол
  • 200 г листа от китайско зеле
  • 150 г шайби ананас от консерва

Начин на приготвяне:

1. Парчето пилешка гърда разрежете през средата на дебелината на две или три по-тънки парчета. Сложете в тавичка, поръсете от едната страна със сол и пипер и покапете със соев сос. Обърнете от другата страна и направете същото.

2. Сгорещете олиото в тиган на силен огън и положете месата. Намалете на умерен и гответе три минути. Засилете пак, обърнете, гответе на силен огън 1 минута от втората страна, после намалете на умерен и гответе още 2-3 минути. Махнете от тигана и оставете да се охлади.

3. Измийте листата китайско зеле, подредете ги едно върху друго и направете три надлъжни прореза. След това нарежете напречно на парчета през 1,5 см. отстояние. Изсипете в купа и разрохкайте.

4. Направете  дресинга като разбъркате киселото мляко с горчицата, лимоновия сок и солта.

5. Кръгчетата ананас подредете едно върху друго и нарежете на кубчета. Изсипете при зелето.

6. Нарежете и пилешкото на кубчета - по-големи от ананаса и прибавете при останалите продукти.

7. Залейте със соса и сервирайте или приберете в хладилник до момента на поднасяне.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. олио
  2. всички
  3. Чес
  4. го
  5. 50
  6. Риба
  7. 2011
  8. ча
  9. 30

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта