Регистрация

Салата от варен ориз с риба и майонеза

Салата от варен ориз с риба и майонеза
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1322

Оризова салата с консерва риба.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. ориз (около 200 грама)
  • 4 яйца
  • 2 консерви риба в собствен сос
  • 1 глава лук
  • 150 г майонеза
  • сол и черен пипер на вкус
  • домати и зеле за украса по желание

Начин на приготвяне:

1. Сварете ориза до готовност в голямо количество вода, пресипете в гевгир, измийте със студена вода и отцедете. Прехвърлете в купа.

2. Сварете яйцата, белтъците нарежете на ситно, а жълтъците стрийте между пръсти в купата.

3. Рибата със соса прехвърлете в чиния и намачкайте с вилица. Изсипете при останалите продукти.

4. Лука рендосайте и добавете в ястието. Залейте с 2/3 (100 грама) от майонезата, добавете сол и пипер и разбъркайте.

5. Прехвърлете в блюдо и оформете като риба или просто като топка, ако не ви се занимава с пипкава декорация. Намажете отгоре останалата майонеза за заравняване. По желание украсете с домати и листни зеленчуци или оставете така.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта