Салата Гадо-гадо със зеле
Салата с картофи, моркови, зеле, краставица и соеви кълнове.
Необходими продукти:
- 250 г картофи
- 1 ч.ч. почистен зелен фасул
- 1 ч.ч. малка глава карфиол
- 1 и ½ ч.ч. бяло зеле
- 1 морков, нарязан на тънки клечици
- ½ краставица, нарязана на кубчета
- 2 ч.ч. пресни соеви кълнове
- 2 твърдо сварени яйца
За соса:
- 6 с.л. зърнесто фъстъчено масло
- 1¼ ч.ч. студена вода
- 1 скилидки чесън, счукан
- 1 прясно червено чили, нарязано на кубчета
- 2 с.л. соев сос
- 2 ч.л. захар
- 1 с.л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
1. Разполовете картофите и ги сложете в тенджерка с леко подсолена вода.
2. Оставете да заври и и варете на слаб огън за 12 – 15 мин.
3. Отцедете и изплакнете със студена вода.
4. Сложете друга тенджерка с подсолена вода да заври.
5. Прибавете зеления боб, карфиола и зелето и ги бланширайте за около 3 мин.
6. Отцедете и изплакнете със студена вода.
7. Отцедете зеленчуците.
8. Подредеет ги на купчинка в голяма чиния, заедно със суровия морков, краставицата и соевите кълнове.
9. Обелете яйцата, срежете ги на четвъртинки и ги подредете в чинията.
10. Покрийте и заделете.
На соса:
1. Сложете фъстъченото масло в купа и постепенно налейте водата, като разбърквате енергично, а след това и останалите необходими продукти.
2. Сложете салатата в индивидуални купички, поръсете всяка с малко сос и сложете останалия сос в отделна купичка за допълнително поръсване.
3. Поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ