Регистрация

Руски разсолник с кюфтенца

Руски разсолник с кюфтенца
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2121

Супа топчета с гъби, моркови, краставички, картофи и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4-5 картофа
  • няколко кисели краставички
  • 300-500 грама кайма
  • няколко скилидки чесън
  • чушка
  • 300 грама гъби (бели, печурки или други по желание) 
  • глава лук
  • 2-4 с.л. масло за пържене
  • 1-3 моркова
  • сол и пипер на вкус
  • 2 литра вода или бульон

Начин на приготвяне:

1. Обелете картофите, измийте ги и ги сложете да се варят във водата или бульона.

2. Направете запръжка като сгорещите в тиган маслото, изсипете при него нарязания на ситно лук и моркова на дребни кубчета, готвите няколко минути и след това добавите гъбите за още 8-10 мин. при периодично разбъркване.

3. Докато зеленчуците се пържат смесете каймата със сол, черен пипер и други подправки ако желаете, оформете от нея малки кръгли кюфтенца и ги пуснете много внимателно при врящите картофи. Нека месото влезе в супата поне 20 минути след завирането на водата.

4. След кюфтенцата добавете и съдържанието на тигана, киселите краставички, нарязани на ситни кубчета и намачкания чесън, размешайте леко, осолете допълнително, ако прецените, че е нужно и варете още 10 минути. След това махнете супата от огъня и я оставете да се охлади. Сервирайте в компанията на пресни зеленини като магданоз, копър или зелен лук.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта