Регистрация

Руска торта Империал с целувчени блатове



Руска торта Империал с целувчени блатове
Средно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 4163

Торта с белтъчни блатове и крем от жълтъци, масло и бадеми.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 20.02.2017

Правим си прословутата торта Империал, наричана Руска торта, като първо разбираме, че в нея няма нищо руско, защото е създадена от италианец в Латинска Америка. За начало спретваме блатовете, като разбиваме белтъци на пяна с ванилова захар, захар и царевично нишесте. После ги оставяме да се пекат за 2:30 часа на 120 градуса. Сега имаме достатъчно време да направим крема. За него разбиваме жълтъци и ги готвим на водна баня. После биема масло със захар, прибавяме жълтъците и ароматизираме с бренди. На финала добавяме смлени бадеми. Остава само да сглобим сладкиша, като от заготовките създаваме осемредово сладкарско творение. Е, ще трябва да изчакаме и да се охлади преди хапване.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1:30 часа
Време за готвене: 9 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта