Регистрация

Медена торта с яйчен крем

Медена торта с яйчен крем
Средно   |   Порции 8-10   |   Видяна: 3313

Лесен вариант на торта Медовик за семейни празници.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 6 с.л. мед
  • 5 яйца
  • 250 г захар
  • 500 г брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • масло за намазване на тавата за печене

За крема:

  • 2 жълтъка
  • 175 г захар
  • 1 с.л. брашно
  • 250 мл мляко
  • ванилия, ванилова есенция или ванилова захар в количество по желание

Начин на приготвяне:

На блатовете:

1. Загрейте меда с бакпулвера до покафеняване.

2. Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте жълтъците със захарта до побеляване.

3. Охладете меда, но не много и го добавете при жълтъците. Разбийте пак и изсипете и брашното. Бъркайте до хомогенизиране.

3. Разбийте белтъците на пяна. Ако са упорити в разбиването, помогнете им с щипка сол. Пяната трябва да е гъста.

4. Добавете белтъчената пяна при жълтъците. Разбъркайте на ръка.

5. В намаслена тава изпечете 3-4 блат с дебелина от 0,5 до 1 см. Печете ги на предварително загрята на 180 градуса фурна за 8-10 минути.

За крема:

1. Разбийте жълтъците със захарта в огнеупорен съд.

2. Добавете брашното и размешайте добре. След това и млякото и отново разбъркайте до получаването на гладка течна смес.

3. Сложете на котлона, кипнете при непрекъснато бъркане и оставете да къкри 5-6 минути на много слаб огън, като размешвате периодично.

4. След махането от котлона добавете ванилията.

Сглабяне на тортата:

1. В подходящ (ще ви е най-удобно във форма за торти с регулиращи се стени) съд сложете първия блат и го надупчете с вилица. Залейте с част от крема. Отгоре сложете втори блат и пак крем... Така докато завършите с крем.

2. Приберете тортата в хладилник за поне 20 часа. След изваждане украсете със смлени в блрендер бисквити, шоколадови пръчици, орехи или каквито сладкарски декорации харесвате. В оригиналните рецепти за Медовик тортата се украсява с изрезки или останки от тестото за блата. Те се смилат и се наръсва сладкиша.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 2 часа
Време за готвене: 1 ден

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта