Регистрация

Руло Стефани с кетчуп

Руло Стефани с кетчуп
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 5120

Руло Стефани, поднесено със сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  •   500 г кайма смес, равни части от смляно говеждо, телешко и свинско месо
  •   1 чаша лук, смлян
  •   1/2 ч.ч. зелени чушки, смляни
  •   1 с.л. лъжица счукан чесън (може и пюриран печен чесън)
  •   2 яйца
  •   1/2 ч.ч. пълномаслено прясно мляко
  •   1 чаша италиански галета Панко
  •   морска сол и прясно смлян черен пипер
  •   2 ч.ч. телешки бульон
  •   2 с.л. брашно
  •   2 с.л. студена вода
  •   1 ч.л. подправка за месни сосове

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 180 С.

2. Намажете стъклена йенска тавичка с размери 20х20 см. с масло.

3. В дълбока купа сложете първите 8 съставки. Размесете ги добре.

4. Оформете сместа на руло и я поставете в приготвената тавичка.

5. Залейте с бульона и пъхнете във фурната без капак.

6. Печете 1 до 1 ½ часа.

7. Извадете рулото от тавичката. Сложете тавата върху котлона на средно силен огън.

8. В малка купа разбийте брашното с 2 с.л. вода.

9. Прибавете брашнената кашица към соса. Овкусете с подправката за месни сосове.

10. Кипнете соса и оставете да поври някоко минути при постоянно бъркане.

11. Сервирайте всеки резен от рулото с лъжица от соса.

Бележка: Можете да покриете рулото с кетчуп 10 минути преди края на печенето (по желание).

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта