Регистрация

Роза от авокадо за ордьовър



Роза от авокадо за ордьовър
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 2089

Красиво предястие с авокадо, оформено като роза.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Когато се сервира храна на гости, често пъти е по-добре в първия момент да се наядат очите, а чак след това да се порадва и небцето на вкуса. Красивите плата са символ на изисканост и стил, но тяхната декорация понякога изисква време, с което заетите домакини не разполагат. Особено когато трябва да наготвят дузина ястия, за да посрещнат подобаващо важни особи.

Ето идея как от авокадо да направите роза или основа, върху която да поднесете домати, варени яйца или други хапки. Предупреждаваме, че е по-добре първо да си направите хапките, защото авокадото потъмнява и не трябва да стои дълго време преди поднасяне. Ако искате да удължите красотата на нарязания плод, можете да го покапете с лимонов сок или да го покриете с лук, но тогава вкусът му се променя. А направата на самата роза е много проста. Добре е да имате сравнително твърдо, но не прекалено зелено авокадо и остър нож. Другото е като детска игра.

Плодър се разполовява по традиционния начин и едната половина се обелва. След това се поставя на дъската или в платото, в което ще бъде сервирана, защото след декорацията не може да се мести. После се нарязва на тънки полумесеци по ширина, като не се разрязва до долу. След това с ръце се разтяга и оформя като роза. Гледайте видеото, за да видите как точно се прави и да се убедите, че никак не е сложно.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 5 мин.
Време за готвене: 5 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта