Регистрация

Свиване на розичка от резени краставица



Свиване на розичка от резени краставица
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 5596

Роза от краставица за украса на ордьоври и салати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Дори и най-просто нарязаната салата или обикновеното плато от сирена или студени мезета може да изглежда красиво, ако го декорирате подобаващо. Не е нужно да правите украса от черен хайвер и трюфели, а просто да подберете правилните формички. Затова помагаме, споделяйки още една идея - как се оформя розичка от резени краставица. Лесно, бързо, евтино и ефектно предложение, което да вдигне нивото на платото за гости.

Краставицата се измива добре, защото ни трябва с все кората. Ако се притеснявате от химикалите, с които е обработвана, можете да я натопите в 500 мл вода, в които сте разтворили 1/2 ч.л. сода бикарбонат. След 10 минути зеленчукът е вече по-малко вреден. След това се нарязва на много тнки кръгчета. Работете с остър нож и за кураж можете да правите цветчето от краставица паралелно с видеото.

После резените се подреждат, застъпвайки се наполовина. Ако го правите за първи път има шанс да изпуснете розичката, тя да се развие и да трябва да започнете загръщането наново. Но с всеки следващ опит успеваемостта ще е по-добра. Все пак никой не се е родил научен. На финала застопорете с клечка за зъби, която е добре предварително да си приготвите, за да успеете бързо да я сложите. После по желание отрежете стърчащите крайща на клечката.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 10 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта