Регистрация

Рибни шницели с чили

Рибни шницели с чили
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 2510

Рибни хапки с пикантен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г филе от риба треска (всякакъв вид риба е подходящ)
  • 2 с.л. рибен сос
  • 2 червени чушлета чили, почистени от семките и нарязани на много ситно
  • 2 скилидки чесън, счукани
  • 10 листа от лайм
  • 2 с.л. листа от кориандър, нарязани
  • 1 голямо яйце
  • ¼ ч.ч. брашно
  • 100 г зелен фасул, нарязан на много дребно
  • фъстъчено олио за пърженето
  • чили сос, за сервирането

Начин на приготвяне:

1. Нарежете филетата от риба треска на парчета, големи колкото хапки.

2. Сложете рибата, рибния сос, чушките чили, чесъна, листата от лайм, кориандъра, яйцето и брашното в един съд.

3. Смелете ги в кухненски робот, докато станат на малки парчета и ги прехвърлете в голяма купа.

4. Смесете ги със зеления фасул.

5. Разделете сместа на малки топки и ги сплескайте между ръцете си, за да оформите шницелите.

6. Загрейте олио в предварително затоплен тиган и запържете шницелите от двете страни, докато покафенеят и станат хрупкави.

7. Подредете ги в чиния и ги сервирайте горещи с чили сос.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта