Регистрация

Тестени кошнички с рибена плънка

Тестени кошнички с рибена плънка
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1046

Кошнички от стар хляб с плънка от риба и капаче от майонеза и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г филе от бяла риба или сьомга
  • 400 г бял пухкав хляб (може и стар)
  • 200 г лук
  • 500 мл мляко
  • 200 г кашкавал
  • кофичка майонеза
  • 1-2 с.л. растителна мазнина
  • сол и пипер на вкус
  • листенца пресни билки по избор (аз използвам магданоз)

Начин на приготвяне:

1. Нарежете хубаво обезкостената риба на парченца.

2. Наситнете лука и магданоза, а кашкавала рендосайте. Смесете рибените хапки с половината кашкавал, лука и зеленините. Овкусете с подправки.

3. Нарежете хляба на кубчета.

4. Накиснете хляба в млякото за 5-10 минути. Добавете още подправки на вкус.

5. Намазнете тавичка.

6. Отцеждайте с ръка хляба от млякото и го оформете в тавата като големи сплеснати кюфтенца с гнездо (не дупка, а просто вдлъбнатина) в средата.

7. В оформените гнезда разпределете рибената плънка. Отгоре намажете с майонеза.

8. Печете за 40-45 минути на 180 градуса.

9. Извадете, поръсете с останалия кашкавал и върнете да се запече съвсем леко.

10. Сервирайте гнездата, като поръсите с още малко наситнени пресни билки.

Да ви е сладко!

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта